Megrendelés

Szolgáltatások: Stand up comedy, műsorvezetés Mail\ID: lsiraly@yahoo.com Magyarországon: rendezveny@dumaszinhaz.hu vagy a 06-20-312-2979 tel. számon.

Fellépések

-Szeptember 20 Amatőr színjátszó találkozó (Csíkvacsárcsi) -Szeptember 22 Godot dumaszínház Budapest. -Szeptember 25 Gyergyószentmiklós (Ifinapok) -Október 7 Comedy cenrtal forgatás -Október 29 New Orleans dumaszinház Budapest. -Október 30 Erdély arca (Kézdivásárhely)

Friss topikok

2009.12.28. 23:12 zsoklevente

Naon kúúúl

Ledöbbentem, nem tudom („ne toom”, hogy mindenki értse), szerintem a fenti szavak már a szleng határain kívül esnek. Vagy csak elfelejtettünk helyesen írni, sokan tévednek a helyesírással kapcsolatban, sőt meg én is (meglepően sokszor), vagy csak valaki fel akar készülni az UFO-k fogadására és azért ír ilyen érthetetlen nyelven? Legalább az ékezeteket kitehette volna mert, hogy idézzem a kommentezőt: „…hat azok a szemek” és nem volt hat szeme a kommentált csajnak mert, hogy csaj volt a kommentált képen, tehát csaj írta csajnak, a bunkók kedvéért (ezt magamnak írtam, mert én sem értettem először) akit ezzel a szimpatikus szöveggel illetek meg.

A kommentező arcát kisatíroztam, nem azért, hogy a magyartanárnője ne buktassa meg hanem azért mert nem akartam, hogy lássátok az arcát (tehát csúnya, vagy csak jól áll neki a távolság).  

Házi feladat: Kedves olvasóim, a képen található szövegrészben, húzzátok alá az alanyt, állítmányt és a határozó szavakat. Ja és a jelzőt is.

Másik kedvencem egy hasonló közösségi portálon, amikor személyek, állatok, tárgyak vagy együtesek jelölnek be ismerősnek. Már Felméri Péter kollegám is beszélt arról, hogy őt bejelölte egy nyest. De, hogy egy ruhabolt is tud jelölgetni húsvér online személyeket...

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://zsoklevente.blog.hu/api/trackback/id/tr741629481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kazsa · http://kazsa-blogja.blogspot.com 2009.12.30. 15:10:13

Ez nagyon durva!Milyen meggondolásból ír így valaki?Kazinczy és "társai" ezért dolgoztak a magyar nyelv újításáért,hogy elrondítsák?Ejnye bejnye...

Am én nem szoktam bejelölni olyanokat akiket nem ismerek...Még akivel a neten beszélek.Csak ha szimpatikus az illető.De már engem is jelölt be Tesco gazdaságos tészta meg ilyenek.És a bemutatkozó szövegben az elkészítése volt írva.
Furcsa a mai világ én azt mondom...

T.Reni (törölt) 2010.01.02. 19:18:23

Üdv Levente!
Már olvasgattalak korábban is, csak nem irkáltam hozzászólásokat :)

Ehhez a témához csak annyit, hogy engem is jelölt be ruhabolt, aztán később bejelölt maga az üzlet tulaja is. Remélem tud róla, hogy az üzlete éjszakánként mivel üti el az időt a nyitásig.

Hunorka 2010.01.09. 19:15:28

"Azééééé"(cigi-kávé) mert most válságvan, és sok a munkanélküli, ráérnek az emberek ilylen butaságokra... Végülis valamivel el kell ütni az időt ,nemigaz?:)
süti beállítások módosítása